‘GAIA streeft naar ontspanning en focus voor mensen met AD(H)D. Op basis van mindfulness reiken wij in onze training de tools aan waarmee deelnemers in hun dagelijks leven vaker rust en flow kunnen vinden. Zo kunnen zij optimaal gebruik van hun potentieel maken.’

 

Raymond Kuiper

Oprichter van GAIA-Apeldoorn, gecertificeerd zenleraar en mindfulnesstrainer.

Raymond begeleidt het liefste groepen om met behulp van zelfreflectie tot zelfacceptatie en zelfvertrouwen te komen. Acceptie en zelfvertrouwen zijn voorwaarden voor het leiden van een authentiek leven. Als AD(H)D-ervaringsdeskundige, weet hij als geen ander hoe hij een trainingsdag voor AD(H)D-ers moet opbouwen. Hij wisselt de lesstof af met praktische oefeningen en maakt veel gebruik van media, om zo een interactieve setting te creëren.

Natuurlijk verwerkt hij in al zijn trainingen 25 jaar ervaring met zenmeditatie. Zen leert hoe je heel snel de aandacht naar het hier en nu kunt brengen. Sinds drie jaar is hij gecertificeerd zenleraar. Daarnaast is hij sinds 5 jaar ook gecertificeerd mindfulnesstrainer.

“Waarom doe ik mijn werk zo graag? Ik krijg ontzettend veel energie van de enorme kracht in mensen en wil hen helpen deze te ontdekken.”

 

 

Sjoerd Ermers

Meditatiedocent

Al op jonge leeftijd raakte Sjoerd gefascineerd door twee grote levensvragen: wie ben ik en wat is geluk? Vele jaren later weet hij dat de antwoorden op deze vragen dicht bij elkaar liggen.

Tijdens een retraite kwam er ooit onverwacht helder inzicht. Echter, Sjoerd wist dat je er met een helder (in)zicht alleen nog niet bent, deze moeten in het dagelijks leven geïntegreerd worden. Na vele jaren als werkende vader de realiteit van de praktijk ervaren te hebben, weet Sjoerd welke inzichten bruikbaar en waardevol zijn en welke niet, en deze inzichten deelt hij graag met anderen.

Sjoerd studeerde muziek aan het conservatorium van Tilburg en natuur- en landschapstechniek in Velp. Hij woont in Bemmel, samen met zijn vrouw en hun drie kinderen. Hij werkt als pianodocent, muzikant, coach en meditatiedocent.